La biblioteca

La biblioteca Carme Serrallonga, inaugurada en la seva ubicació actual l’any 1999, contribueix a la promoció de la lectura i l’accés progressivament autònom dels alumnes a fonts d’informació de tipologia diversa. Constitueix un eix vertebrador de l’escola com a espai d’intercanvi d’experiències entre les diferents etapes i com a element dinamitzador de la vida cultural de l’escola en general.

???????????????????????????????

Compta amb un fons de més de 15.000 documents, permanentment ampliat amb les novetats més atractives de literatura infantil i juvenil; a més som subscriptors dels diaris AraLa Vanguardia, de material audiovisual per a l’aprenentatge d’idiomes i de diverses revistes de pedagogia i d’oci infantil. La biblioteca també posa a disposició dels alumnes 30 ordinadors portàtils i funciona permanentment de 8.30 a 17h. Dóna idea del seu ús el fet que se superin els 5000 préstecs per curs.

A més de les hores de lectura i estudi habituals, s’hi organitzen activitats diverses relacionades amb la lectura, els projectes curriculars o les festes escolars: visites d’escriptors o de professionals relacionats amb el món del llibre, sessions de conta contes, exposicions de treballs dels alumnes, animacions lectores, certàmens literaris, etc.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

NORMES GENERALS D’ÚS DE LA BIBLIOTECA

 1. Hi ha d’haver silenci permanent.
 2. El treball ha de ser individual.
 3. Cal respectar tot el material i mobiliari.
 4. En sortir, cal deixar ben col·locades les cadires i el lloc de treball net.
 5. S’han de deixar els llibres ja consultats sobre les taules.
 6. Tots els alumnes poden fer servir els ordinadors portàtils de 14:00 a 15:00 hores; la resta d’hores els alumnes d’ESO i Batxillerat poden utilitzar els portàtils sempre que no siguin necessaris a les aules.
 7. El préstec de llibres es fa per un període de quinze dies. En cas que ho demani el lector es pot fer una o més pròrrogues de 8 dies. Cal ser molt responsable amb la data de devolució.
 8. Els alumnes de 5è i 6è de Primària i els alumnes d’ESO tenen un carnet de lector que és imprescindible per a fer les gestions de préstec. Qui acumuli més de 18 retards en la devolució (en el cas dels alumnes de 5è i 6è) o de 12 retards (en el cas dels alumnes d’ESO) perdrà el carnet i el dret a préstec durant un mes. En cas de reincidència el temps de penalització serà de dos mesos i perdre el carnet per tercera vegada en un mateix curs comportarà la pèrdua del dret a préstec fins al curs següent.
 9. Cap alumne pot cedir a un altre company el llibre que té en préstec: cal comunicar-ho sempre prèviament al responsable de la biblioteca.
 10. Els llibres s’han de tornar en el mateix estat que van ser prestats. En cas de pèrdua o destrossa del llibre el responsable del préstec haurà de reparar-ho comprant un llibre nou.
 11. Pot fer-se reserva d’un llibre que es troba en préstec.
 12. Estan exclosos de préstec  als alumnes els diccionaris, enciclopèdies, atles i els llibres en què s’especifica “NP”.

Plànol biblioteca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s