RECOMANACIONS DE LA SETMANA

Després del Sant Jordi atípic que hem viscut enguany, seguim suggerint-vos títols que trobareu al catàleg electrònic eBiblio. Aquí us en fem una petita selecció per a cada franja d’edat però consultant el portal hi trobareu lectures per triar i remenar.

FERNÁNDEZ, Txus. L’Osvald, l’elefant musical. Barcanova.

L’Osvald és un petit elefant que vol ser músic i que per a estudiar haurà d’anar a la Gran Ciutat. Però tindrà molts problemes al conservatori amb tots els instruments. Semblarà que se li revoltin. Se’n sortirà, finalment? Recomanat per a Cicle Inicial.

 

 

 

LOMOVÁ, Lucie. L’Anna i el Pep. Reservoir Kids.

Aquest és un clàssic de la literatura txeca recuperat recentment, un còmic on dos ratolinets veïns es passen la major part del temps jugant a resoldre misteris. Són nou històries curtes ben divertides, amb encant i atemporals, gràcies a uns dibuixos de traç senzill, unes aventures amb els elements típics dels contes de sempre i on el lector juga un paper important esbrinant què passa. Recomanat a partir de Cicle Mitjà.

 

OSÉS, Beatriz. Soc una nou. Edebé.

L’Omar és un nen que ha caigut d’una nou d’un noguer, on ‘s’hi ha estat refugiant de l’atac d’un grup de nois. El descobreix una advocada que ràpidament el voldrà acollir, però per fer-ho hauran de guanyar el judici perquè no el retornin al seu país. Tot el veïnat s’unirà per ajudar-lo, basant-se en una llei antiga que diu que tot el que prové d’un arbre és del propietari del terreny on aquest viu. Per això l’Omar, és una nou. Ho aconseguiran? Una història plena de tendresa que no us deixarà indiferents. Recomanada per a Cicle Mitjà.

MAHY, Margaret. Un lío de perros. ROSS, Tony (il.). Alfaguara.

Aquesta és una història de fantasia plena d’aventures, màgia i de l’humor propi de l’autora d’El segrest de la bibliotecària. En Tom s’ha traslladat fa poc amb la seva família al carrer Prodigi. I en Tomasz també. Aviat descobriran tot el que amaga el nom d’aquest carrer. Un ésser extraordinari apareixerà a la vida dels dos nois que es faran amics, i farà realitat tots els seus desitjos. Hauran de vigilar què desitgen! Recomanada per a Cicle Superior.

 

FUNKE, Cornelia. Corazón de tinta. Siruela.

Aquesta novel·la d’aventures desborda màgia i fantasia, i convida a viatjar al món dels llibres a través d’un munt de referències a grans obres de la literatura universal. La jove Meggie, que viu amb el seu pare envoltada de llibres, haurà de trobar respostes en un llibre després del dia en què un visitant força estrany sembla amenaçar al seu pare i voler robar-los el cobejat llibre. Un relat d’aventures constants sobre llibres. Recomanada per als amants de la fantasia de l’ESO.

 

LOZANO, David. Desconeguts. Edebé.

Les vides de dos joves es creuen a la nit a través de les xarxes, sense compartir la seva identitat, però sí els seus somnis. Fins que mesos després de parlar per internet, tindrà lloc la cita a cegues. Però alhora, s’està investigant un suposat suïcidi… Novel·la de gènere policíac molt cinematogràfica, que va alternant diferents escenaris, constants flashbacks, on s’assisteix a l’evolució psicològica dels personatges i la intriga es manté constant. Recomanada per a segon cicle d’ESO.

 

 

Bona setmana i bones lectures!

Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats, Lectures, Recomanacions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari